OPLEVELSER I OMRÅDET

OPLEVELSER

Rekreative omgivelser til business og pleasure

Med en beliggenhed som Hotel Faaborg Fjords er mulighederne for at holde en aktiv ferie eller styrke sammenholdet på arbejdspladsen med diverse teambuilding aktiviteter uendelige, hvad enten det er til lands, til vands eller i luften. Her er oplevelser for både børn og voksne.

Omgivelserne omkring vores dejlige hotel er en sand guldgrube af potentielle eventyr til både business og pleasure. Sydfyn er ganske enkelt en af Danmarks smukkeste oaser. Med et kuperet terræn, endeløse strande og landsbyer, som emmer af idyl, er der noget helt særligt over området. Vi ligger som en smørklat mellem vand, skov og by, og det skaber et hav af muligheder inden for både natur og kultur.

I Faaborg og omegn findes et utal af skiltede cykelstier, afvekslende vandrestier samt mærkede ridestier, og i det Sydfynske Øhav, der er beskyttet af små øer er mulighederne for at dyrke diverse sejlsportsaktiviteter mange.

Vi har i flere år arbejdet med at arrangere diverse teambuilding events og har indgået et spændende samarbejde med firmaet Fieldmore, der er specialister indenfor afvikling af disse former for events. Tøv endelig ikke med at kontakte os for nærmere information. 

SYDFYN

FANTASTISKE RAMMER OG ET GODT UDGANGSPUNKT

Nogle områder er ganske enkelt som balsam for sjælen – og Faaborg er et af dem. Når du besøger Hotel Faaborg Fjord, er du trygt omgivet af Lyø, Hjortø, Skarø, Ærø, Drejø, Avernakø og Bjørnø. Med den funklende fjord i forhaven og en privat skov i baghaven spiller vi op til dans med fantastiske muligheder. Faaborg Centrum befinder sig kun 3 kilometer væk, og 25 kilometers kørsel bringer dig direkte til Odenses boblende kulturliv, motorvej E20 eller til Egeskov Slot. Du har også mulighed for at tage bussen lige til døren, og hvis du ønsker at tage en afstikker til en af de omkringliggende øer, kan du blot slentre ned på havnen, hvor færgen sejler.

natur

fyn er fin

Et besøg på Hotel Faaborg Fjord inviterer til at udforske det natursmukke Fyn. Snus den varme sommer duft ind og mærk, hvordan stress og jag langsomt forlader din krop. Se det er lige præcis hvad Fyn kan. 

Omkring Hotel Faaborg Fjord bakker og bugter sig den smukkeste natur. Med fjorden i forhaven og en privat skov i baghaven har vores omgivelser alt, hvad hjertet begærer. Således byder sig unikke oplevelser for både den private gæst og konferencegæsten. Her kan du tage på eventyr i naturen. Fyn har det hele!

ØHOP I DET SYDFYNSKE ØHAV

Omkring Hotel Faaborg Fjord bakker og bugter sig den smukkeste natur. Med fjorden i forhaven og en privat skov i baghaven har vores omgivelser alt, hvad hjertet begærer. Således byder sig unikke oplevelser for både den private gæst og konferencegæsten. Her kan du tage på eventyr i naturen.

Når du besøger Hotel Faaborg Fjord, er du trygt omgivet af Bjørnø, Avernakø, Drejø, Ærø, Skarø, Hjortø og Lyø. Øerne ligger som perler på snor i Det Sydfynske Øhav, og derfor har du en unik mulighed for at tage på en anderledes og spændende tur ud i naturen, når du er gæst på Hotel Faaborg Fjord.

Vi arrangerer gerne øhop til  konferencer og events, og vi har god erfaring med at kombinere oplevelsen med særligt udvalgte teambuildingøvelser, lækre madpakker eller måske en smagfuld velkomstdrink på Bjørnø.

overnat i shelter

Kombinér dit hotelophold med en nat under stjernerne ved at booke overnatning i vores Shelter.

Vores private skov står klar til at invitere dig på en nat under stjernerne eller til en anderledes fest i unikke omgivelser. Fra hotellet går en lille sti, som hurtigt kan føre dig ind i skovens midte – en lille oase af eksklusivt friluftsliv. Her finder du vores store og velholdte shelters, en lækker bålplads og fantastiske langborde i massivt træ.

Ønsker du at tage dine konferencegæster med op i skoven, kan vi pifte området op med lyskæder, højttalere og mad over bål. Der er hvide sejl over langbordene, så I ikke skal bekymre jer om regn eller fugt.

Det kan også være, du vil overnatte under stjernerne med din særligt udkårne eller dine børn. Vi sørger for bløde underlag og puder. Har I lyst til snobrød eller popkorn over bål, kan man forudbestille eller købe til jeres nat under stjernerne.

Vandre-, mountainbike- eller cykeltur

Faaborgs omkringliggende natur indbyder til både vandreture, løb og cykling i fjordens nærvær. 

Med de sydfynske øer i horisonten er området en skattekiste af naturoplevelser, hvor du kan tage din familie eller dine kollegaer med på eventyr. Er du til den helt aktive affære, kan du begive dig ud på Øhavsstien – en 220 kilometer lang vandresti, som ligger smukt omkranset af Det Sydfynske Øhav 

Nordvest for Faaborg finder du Svanninge Bakker, også kaldet De Fynske Alper, fordi terrænet er så kuperet. Her er der anlagt fantastiske tracks af både vandre- og cykelruter, som inviterer til leg og aktivitet. Når Svanninge Bakker er sneklædt, kan du også skabe uforglemmelige minder med kælk, på ski eller på snowboard. Ud på tur, aldrig sur.

Cykelturismen bølger ind over Danmark, og vi har hørt jeres bønner. På Hotel Faaborg Fjord kan du enten låne en cykel eller medbringe din egen. Vi har mulighed for at opbevare din cykel aflåst i garagen og har desuden både luft, lappegrej og udstyr til rådighed. Det er ikke tilladt at medbringe cyklen på værelset. Vil du have en lækker madpakke med til dine dagsture, kan du smøre ”selv” fra morgenbuffeten eller bestille en madpakke i restauranten dagen før.

Hop en tur i havet

Havdyp er blevet yders populært, både sommer og vinter og det er det ikke noget at sige til. De fleste kan nok nikke genkendende til den opkvikkende effekt en tur i bølgen blå kan have. 

Er du netop vågnet efter årets fest med kollegaerne her på Hotel Faaborg Fjord? Vågner du som privat gæst efter en uforstyrret nattesøvn i vores bløde dyner? Måske har du været nede og træne i vores fitnessrum eller løbet en tur langs den blikstille fjord. Uanset hvad, så står vores private badebro klar til, at du tager en frisk dukkert i den dejlige fjord. Vi kan udlevere badetøfler, morgenkåbe og måske en termokop med friskbrygget kaffe, så din morgendukkert bliver endnu bedre (mod tillæg, hvis det ikke er en del af jeres ophold).

KULTUR

kulturelle eventyr

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Er det ikke det, man siger? Leder du efter unikke oplevelser på Fyn, så er det helt oplagt at tage på eventyr i området, når du besøger Hotel Faaborg Fjord. 

Omkring Hotel Faaborg Fjord finder du masser af muligheder for kulturelle oplevelser. Hvad enten du ønsker at blive i de helt nære omgivelser i Faaborg by eller køre ud på korte ture på Fyn, byder området på kulturelle eventyr for både børn og voksne.

faaborg centrum

Kulturlivet i området omkring Hotel Faaborg Fjord er en essentiel del af vores sjæl.
Faaborg er en gammel købstad, og byen har bibeholdt sine små hyggelige stræder og gader og indbyder til en god slentretur.

Som gammel købstad har Faaborg Centrum atmosfære, lækre specialbutikker, et livligt caféliv og et populært havnebad. I sommerhalvåret kan du nyde hyggelige arrangementer med musik og lokal hygge. I vinterhalvåret kan du nyde en kop varm kakao og indsnuse stemningen i de brostenbelagte gader. Hvis dit hjerte banker for købstadslivet, kan du også tage på gratis byvandring i Faaborg midtby. Her følger Faaborgs vægtere dig rundt i gadernes atmosfære og historiske vingesus, mens de beretter om Faaborgs fortid, nutid og fremtid.

Som et fantastisk historisk tilbud kan du komme på byvandring med Faaborgs vægtere. Fra 1300-tallet og helt op til 1900-tallet havde vægterne til opgave at holde ro og orden, passe gadebelysningen i byens gader samt at slå lynhurtig alarm i tilfælde af ildebrand eller andre trusler.

For at holde faaborgenserne trygge og rolige sang vægterne et vægtervers ved hvert timeslag. I Faaborg midtby pustes der liv i den gamle vægtertradition igen og igen. Hver aften kl. 20.00 går vægterne fra Klokketårnet, hvorefter du kan følge dem rundt og høre de smukke vægtersange samt de fængende fortællinger om byens historie.

Vinsmagning, Egeskov Slot eller Heartland?

Er du nysgerrig på smagen af Fyn, bliver du ej heller skuffet. Langs den sydfynske kyst bugter der sig en perlerække af små vingårde og destillerier, som du kan besøge, hvis vinsmagning står dit hjerte nært.

Fyn er Danmarks have, og her kan du virkelig gå på opdagelse i årstidens råvarer og specialiteter. Der findes et hav af herlige restauranter, som arbejder passioneret fra jord til bord. Hvis du kører blot 20 minutter i bil, finder du, nordøst for Faaborg, Egeskov Slot, som er en af Europas bedst bevarede vandborge. Her kan du indsnuse 460 års spændende historie. I det sene forår kan du desuden opleve en fantastisk kombination af musik, mad og samtidskunst på Heartland Festival, som afholdes i Slotsparken omkring Egeskov Slot. Vi har både en dejlig seng, et varmt bad og en tømmermandsbrunch klar til dine festivaldage.

I H.C. Andersens fodspor

Man kan ikke sige Fyn uden også at sige H.C. Andersen. Og når man besøger Fyn, bliver det tydeligt, hvor han hentede inspiration til mange af sine berømte eventyr.

Især i Odense, men også andre steder på Fyn, kan man finde spor efter den store digter.
Men det er ikke kun H.C. Andersen, der lod sig betage og inspirere af den smukke fynske natur, lyset og vandet. Et utal af kunstnere finder inspiration på den grønne ø i hjertet af Danmark, så er I kunstinteresseret, så findes der et bredt udvalg af gallerier, museer mv. både i Faaborg og på resten af Fyn.  

Eventyrlige oplevelser for børn

Foruden de mange aktiviteter til børn på Hotel Faaborg Fjord, så kan I for alvor få sved på panden og blive helt forpustede af alle de sjove ting, I kan lave som familie, når I er ferie på Fyn.

Sejle. Cykle. Klatre. Gå på opdagelse på de store slotte og lære en masse spændende ting om gamle dage. Uanset hvor på Fyn, I befinder jer, så er I aldrig langt fra store oplevelser. Leg og lær, mød de fynske vikinger, tag på stranden eller oplev Fyn som i 1800-tallet. Læs mere om de mange seværdigheder i området nedenfor. 

SEVÆRDIGHEDER

SYDFYNSKE SEVÆRDIGHEDER

I den gamle købstad Faaborg og området omkring byen er mulighederne mange og der er seværdigheder for alle. Sejl med gamle træskibe, sænk pagajen i vandet, kast snøren ud eller spænd traveskoene til en vandretur på Øhavs stien. I Faaborg finder I også færgerne, der kan føre jer videre til: Lyø, Avernakø, Bjørnø og Ærø.

Vi kender Faaborg og Midtfyn ud og ind og guider jer gerne til, hvad I kan se og opleve. Nedenfor har vi listet nogle af de mange steder, I kan besøge, og ellers er det bare at gå på opdagelse.

menu