om hotellet

HJERTELIG

EN OPLEVELSE DIREKTE FRA HJERTET

Hist hvor fjorden slår en bugt, ligger der et hotel så smukt. Med den friske fjord i forhaven og den frodige skov i baghaven står Hotel Faaborg Fjord som en rolig klippe. Skabt af fortidens historiske vingesus og fremtidens kærlige visioner er Hotel Faaborg Fjord stedet for både behagelig hjemlighed, energisk eventyrlyst og skarp professionalisme.

Vi tager imod dig med åbne arme, og vores døre står på vid gab for både forretningsgæster, par, børnefamilier og dig, som ønsker forkælelse og alenetid. Hos Hotel Faaborg Fjord vil du modtage en oplevelse direkte fra hjertet.

På Hotel Faaborg Fjord kan du og dine kære nyde et fantastisk rekreativt ophold i naturskønne omgivelser. Vi har gastronomiske oplevelser på stribe, magelige senge til din uforstyrrede nattesøvn, hyggelige cykel- og gåruter til  dagsudflugten, en forfriskende strand og en fantastisk morgenbuffet til de langsomme morgener. Vi kan skræddersy dit getaway, så du kan vende tilbage til hverdagen med ro i sindet og et smil på læben.

Arbejdslivet bør ligeledes være betydningsfuldt, eventyrlystent og oplevelsesrigt. Vi gør en dyd ud af at skabe unikke øjeblikke for dig, dine kollegaer og jeres forretning. Her er 4-stjernede konferencefaciliteter og masser af mulighed for teambuildingaktiviteter, eks. vandsport, bål, snobrød i shelterområdet eller nyde en god drink i vores strandbar. Mulighederne er mange, når arbejdslivet og det gode kollegaskab skal forkæles.

Hjerteligt velkommen til Hotel Faaborg Fjord!

VELKOMMEN

Direktør Ulrich Bastrup: ”En oase af muligheder”

Ulrich Bastrup er hoteldirektør på Hotel Faaborg Fjord, og han er både stolt af og ydmyg over hotellets udvikling:

”Hotel Faaborg Fjord er noget ganske særligt. Hotellet er solidt forankret i en unik historie som strømmer ud af hotellet, skoven og stranden. Vores fornemmeste opgave er, at du føler dig hjemme fra første sekund – uanset om du er privat- eller forretningsgæst. På første parket til det sydfynske øhav kan du her på Hotel Faaborg Fjord forvente nærværende service, et hav af spændende aktiviteter og en fuldstændig betagende natur. Vi er en oase af muligheder for dig, dine kollegaer eller dine kære.

Vi kan tilbyde gastronomiske eventyr, et udsøgt vinotek, alskens former for teambuilding, lukrative konferencelokaler og komplet opdateret konferenceudstyr, en hyggelig skov, hvidvin eller en frisk dukkert på vores egen strand, overnatning i shelters, mountainbike, en bar som er klar til at mikse netop din yndlingsdrink, skønne cykelruter, øhop i det sydfynske øhav, fitnessområde, strandbar, standardværelser og suiter, golf- eller krolfaktiviteter. Ja, alt hvad dit hjerte begærer. Her hos Hotel Faaborg Fjord glæder vi os til at give dig en oplevelse direkte fra vores hjerter.”

Med ønsket om en forrygende god dag
Ulrich Bastrup
Administrerende direktør/CE

Ulrich Bastrup, Hotel Faaborg Fjord

UHMM

DET FYNSKE SPISEKAMMER - På gastronomisk eventyr

I a la carte restauranten Horseløkke er der få timer fra jord til bord. Vi benytter råvarer, der er i sæson og handler lokalt i det fantastiske Sydfynske spisekammer, der i sig selv er en gave til maven.

“Med fynske specialiteter og hånden klappende på velfærdsdyr, serverer vi gastronomiske fynske eventyr” 

En af vores fornemmeste opgaver er at få dine tænder til at løbe i vand. Spis dig vej gennem lokalområdets bakkedale, fjordens hvirvlende havbund og gaverne fra den sydfynske muld. Til en hver gastronomisk oplevelse, hører en tilpasset vinmenu og kolde øl til den kvalitetsbevidste gane. Restaurant Vinoteket er spækket med fantastisk gastronomi, som blot venter på din ankomst.

Restaurant Horseløkke serverer både frokostmenu, aftenmenu og en lækker børnemenu samt en lækker morgenbuffet. Du er hjertelig velkommen også selvom du ikke er overnattende gæst på hotellet.

OMRÅDET

UDGANGSPUNKT FOR SYDFYN

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Er det ikke det, man siger? Visse områder i det ganske danske land er som balsam for sjælen – og Faaborg er et af dem.

Her hos Hotel Faaborg Fjord er vi stolte af at kunne byde jer velkommen på første parket til det sydfynske øhav.

Når du besøger Hotel Faaborg Fjord, er du trygt omgivet af Bjørnø, Avernakø, Drejø, Ærø, Skarø, Hjortø og Lyø, tre kilometer fra Faaborg centrum og 25 minutters kørsel fra motorvejen E20.

Ligeledes befinder du dig kun 25 minutters kørsel fra Odenses brusende kulturliv og 20 minutters kørsel fra Egeskov Slot, som med 270.000 årlige besøg er en fynsk perle.

Udforsk Faaborg Midtby

For at forstå Hotel Faaborg Fjords særegne udvikling, må man også forstå Faaborgs eksistens og temperament. Med det sydfynske øhav i forhaven og Svanninge Bakker i baghaven, kan Faaborg bryste sig med at være et absolut særsyn.

Mellem tårnende bakker finder du byen, som er en af Danmarks ældste og smukkeste købstæder. Byen rummer historiens gang og nutidens kulturelle nysgerrighed. De smalle brostensgader emmer af nøjsomt udvalgte herligheder. Et myldrende caféliv. Unikke specialbutikker. Stokroser i massevis. Og her finder du sydfynsk venlighed og et favnende lokalmiljø, uanset om du er lokal eller nysgerrig gæst.

Faaborg er i sandhed en geografisk, historisk og kulturel perle.

HISTORIEN

En moderne perle med historiske vingesus

1960’erne blev årtiet for babyboomet, ungdomsoprøret og beatmusikken, men hvad der også begyndte at spire, var Hotel Faaborg Fjord. I 1960 blev stedet købt af dansk-afrikaneren Peter Horn, som forvandlede en servicestation til en rekreativ oase. I 1981 så Hotel Faaborg Fjord for første gang dagens lys.

Matriklen har haft skiftende ejere, som alle har brugt deres dage i de friske vinde fra fjorden. I takt med ejernes forskellige drømme og visioner har Hotel Faaborg Fjord taget fantastisk form.

Kapacitet og faciliteter er ekspanderet, mens den nu hundrede år gamle Villa Horseløkke står stolt og rank, solidt plantet i den sydfynske muld.

I 2020 gennemgik Hotel Faaborg Fjord en omfattende renovering. Både Villa Horseløkke og hotellet står i dag flottere end nogensinde, og med sine historiske vingesus byder Hotel Faaborg Fjord dig hjerteligt velkommen til et ophold skabt af både fortidens eventyrlige minder og nutidens lukrative modernitet.

Vi har nyrenoverede faciliteter ude som inde, og etablerede i 2020 også et helt nyt spa & wellness område. Vi åbner dørene på vid gab for konferencer, forretningsgæster, par, børnefamilier, enkeltpersoner og hunde. Desuden har vi flere handicapvenlige konferencelokaler med niveaufri overgange i stueetagen samt et konferencelokale med mulighed for teleslynge.

Vi har 126 unikke værelser samt 2 suiter. Alle værelser har egen altan eller terrasse, mørklægningsgardiner, badeværelse, hårtørrer og TV. Ligeledes er alle værelserne indrettet med øje for kvalitet og hygge. Med andre ord har vi sørget for både ro og privatliv, så du kan føle dig hjemme fra første sekund og nyde et tiltrængt åndehul fra hverdagens trummerum.

 

visioner og drømme

Tilbage i 1808 satte en driftig ung mand sig for at påbegynde en helt særlig historie på en idyllist matrikel ud til det sydfynske øhav. Her opførte han en bindingsværksejendom med drømmen om at drive et livligt landbrug og samtidig brødføde sig som kroejer af Røde Kro.

Hver dag vågnede han til friske vinde fra fjorden, saftfulde dufte fra skoven og et solidt underlag af sydfynsk muld. Med tiden blev Røde Kro ganske populær i Faaborg og opland, fordi tilrejsende til Faaborgs markeds- og torvedage altid kunne fornøje sig med læskende drikke og sveddryppende danse på den vitale matrikel.

De lokale faaborgensere måtte også se nærmere på den lokale herlighed, og snart blev Røde Kro og dets omgivelser en lokal perle for byens folk. Ikke blot som et festligt samlingspunkt, men også som et yndet udflugtsmål for familier, kærestepar og hundeluftere. Det var ikke kun den driftige unge mand, som havde fået blik for de smukke omgivelser.

Da århundredeskiftet meldte sin ankomst, måtte bindingsværkbygningen lade livet til fordel for nye visioner og drømme. I 1914 skød flere nye bygninger op på matriklen, herunder den charmerende Villa Horseløkke, som til stadighed står rankt på matriklen og afkaster fantastiske minder fra en svunden tid.

I mange årtier blev stedet brugt til både landbrug, som et sommerpensionat, til opdræt af svin, et cykelværksted og et væld af andre foretagender.

Den driftige unge mand endte sine dage i de friske vinde fra fjorden, i de saftfulde dufte fra skoven og som en del af den sydfynske muld. Efterhånden som årene gik, stilnede også matriklens mangfoldige foretagender hen.

En dag besluttede man sig for at nedrive alle bygningerne, på nær Villa Horseløkke, for derefter at skabe nyt liv ved at opføre en servicestation og en bilforretning.

Hotellet ser dagens lys

1960’erne blev årtiet for babyboomet, ungdomsoprøret og beatmusikken, men hvad der også begyndte at spire, var Hotel Faaborg Fjord. I 1960 blev stedet købt af dansk-afrikaneren Peter Horn, som forvandlede servicestationen til en rekreativ oase.  I 1981 så Hotel Faaborg Fjord for første gang dagens lys.

Matriklen har haft skiftende ejere, som alle har brugt deres dage i de friske vinde fra fjorden. I takt med ejernes forskellige drømme og visioner har Hotel Faaborg Fjord taget fantastisk form.

Kapacitet og faciliteter er ekspanderet, mens den nu hundrede år gamle Villa Horseløkke står stolt og rank, solidt plantet i den sydfynske muld.

menu