FYNSK gastronomi

På Hotel Faaborg Fjord sætter vi en ære i at tilbyde madoplevelser, der kombinerer traditionelt håndværk med moderne bæredygtighedsprincipper. Vores restauranter fokuserer på at bruge udvalgte lokale og økologiske råvarer.

Vi er stolte af at fremstille alt fra bunden – fra syltning og henkogning til bagning og fermentering – med respekt for både råvarernes oprindelse og naturens cyklus. Hos os handler det om velsmag, bæredygtighed og dyrevelfærd, og vi bestræber os på en høj standard, hvor hver bid afspejler det stolte håndværk, velsmag og omtanke for miljøet. Velbekomme!

A LA CARTE

Restaurant HORSELØKKE & HOTEL RESTAURANT

I Restaurant Horseløkke er menuen skabt fra hjertet, hvor restaurantens personale altid står klar til at trylle for dine smagsløg.

Vores menu er i konstant og nysgerrig udvikling, så den passer til sæsonens råvarer. Desuden tilpasser vi menuen i så høj grad som muligt efter de råvarer, som vores lokale fødevarerproducenter løbende udvikler og tilbyder. Du kan se vores aktuelle a la carte menu nedenfor. 

Er du på et ophold med forplejning vil det være kokkens udvalgte sæsonmenu der er gældende.


Velbekomme!

Restaurant Horseløkke

UGE 41, 42 & 43

Tirsdag – Lørdag Kl. 18:00 – 23:00

Restaurant Horseløkke

Åbent

Tirsdag – Lørdag Kl. 18:00 – 23:00

HOTEL Restaurant

Åbent

Mandag    Kl. 18:00 – 23:00 

Søndag    Kl. 18:00 – 0:00

OPHOLDSMENU

Åbent

Mandag – Fredag    Kl. 18:00 – 23:00 

Lørdag – Søndag    Kl. 18:00 – 0:00

OPHOLD

Opholdsmenuer på Hotel Faaborg Fjord

Det fynske spisekammer bugner af lækre og friske råvarer. Med en udvalg af de lokale råvarer og produkter  skaber vi den ægte fynske stemning på Hotel Faaborg Fjord.

På Hotel Faaborg Fjord tilbyder vi opholdsmenuer, der reflekterer det rustikke nordiske køkken med fokus på lokale og økologiske råvarer i sæson. Vores menuvalg er skabt med omhu og dedikation, så du kan nyde en veltilberedt middag under dit ophold.

Vores opholdsmenuer præsenterer en udsøgt variation af smag og teksturer, der er både tilfredsstillende og velsmagende. Hver ret er lavet med respekt for både tradition og bæredygtighed, hvilket sikrer en god madoplevelse.

Nyd en middag, hvor det nordiske køkken møder vores engagement, og gør dit ophold hos os endnu mere behageligt.

Ønsker du at tilføje et ekstra lag af nydelse til dit besøg, kan du opgradere til en middag i Restaurant Horseløkke, vores à la carte-restaurant. Her venter en madoplevelse, der fremhæver sæsonens bedste ingredienser og lækre retter, skabt med passion og finesse.

Kontakt receptionen for at høre menuen på den ønskede dag for dit besøg. 

vine

velassorteret vinkort

Til en lækker middag hører nogle helt fantastiske vine.

Vores vinkort er skabt med en vision om at tilbyde et alsidigt udvalg af vine, der repræsenterer en bred vifte af lande, områder og druer. På vores indbydende og inspirerende vinkort finder du både klassiske vine fra større kendte vinhuse samt usædvanlige og håndlavede vine fra passionerede små producenter, som du måske ikke finder andre steder -vine der helt sikkert står alene.

I processen med at udvælge vine, prioriterer vi flasker, der er klar til at drikke og passer godt til Hotel Faaborg Fjords nordiske køkken, fra frisk, lokal fisk og skaldyr til dansk velhængt oksekød kombineret med grøntsager fra den sydfynske muld. Så læn dig tilbage og nyd en middag, og tøv ikke med at spørge vores kompetente personale om en vinanbefaling til at fuldende din oplevelse.

lokalt

Smag på Det FYNSKE SPISEKAMMER

Det fynske spisekammer bugner af lækre og friske råvarer, og derfor er der ikke langt fra jord til bord på Hotel Faaborg Fjord.

Vi er altid stolte af at byde vores gæster velkomne i vores restauranter, som emmer af den sydfynske sjæl. Vores mantra er: ”Fra sydfynsk jord til sydfynsk bord”, og derfor har vi altid fokus på udvalgte lokale råvarer, bæredygtighed, dyrevelfærd og årstidernes frugt og grønt.
Vi går gerne en ekstra mil for at skabe kvalitet med god samvittighed – det gælder både frugt og grønt samt fisk og kød. Bæredygtighed, dyrevelfærd, økologi og årstidernes frugt og grønt er fundamentet for ethvert måltid på Hotel Faaborg Fjords , og derfor gør vi et ærligt stykke arbejde for at tilgodese naturen omkring os. Vi skaber gastronomi med hjertet – og det skal ikke være på bekostning af miljøet, naturen eller vores dyr. Til den gode kokkekunst hører sig naturligvis også friskbagt fjordbrød. Dertil kommer en udsøgt vinmenu eller måske din yndlingsdrink, som vi mikser i baren.

MENU

A LA CArte menu søndag & Mandag

Serveres i Hotel Restauranten da Restaurant Horseløkke er lukket søndag og mandag

A LA CArte menu søndag

FORRETTER

 

Lynstegt tun

med tørret oliven, semidried tomat, tomatmayonnaise, frisée, agurk og cashewnødder

 

Hokkaido-chilisuppe

med urteolie, ristede græskarkerner og syltet græskar

 

Ayo Blanco

med rimede kammuslinger, sorthvidløgsmayo og havsyreolie


HOVEDRETTER

 

Svinefilet

med bagt butternut, butternutpuré, grillet squash, glaserede kastanjer og timiansauce

 

Braiseret kalvebryst

med mos, gulerødder, confiteret porre og pastinak-sauce på braiseringslagen

 

DESSERTER

 

Æbletærte

med tonkabønne, sprød marengs og cremefraiche-is

 

Gateau Marcel

med vaniljeis

 

A LA CArte menu MANdag

FORRETTER

 

Ayo Blanco

med rimede kammuslinger, sorthvidløgsmayo og havsyreolie

 

Porcheret fisk

med dildskum, skorzonerodpuré, ristede hasselnødder, grønkål, glaskål og syltede sennepskorn

 

Hr. Nielsen skinke

med balsamicocreme, broccoliasparges, grillede tomater og toast Melberg mizuna

HOVEDRETTER

 

Kyllingebryst med cremet soufflé og estragon

med stegte kartofler, ristede svampe, bagte løg og saltbagt selleri-sauce tilsmagt med hvidvin

Braiseret kalvebryst

med mos, gulerødder, confiteret porre og pastinak-sauce på braiseringslagen

DESSERTER

 

Citronmousse

med lemoncurd, biscotti med mandler og olie på citronverbena

 

Gateau Marcel

med vaniljeis

Vi tager højde for diverse fødevareallergener samt intolerancer | Særlige hensyn meddeles gerne forud dit besøg eller til din tjener ved bestilling
Der tages forbehold for mindre ændring i menuen

MØDE

Mødeforplejning med omtanke

Restaurant Horseløkke og Hotel Restaurant sørger også for punktlig og smagfuld mødeforplejning, når du holder møde, kursus eller konferencer på Hotel Faaborg Fjord. Uanset om der er tale om måltider eller snacks sørger vi for, at det passer til jeres arrangement. 

Jeres frokost vil blive serveret med variation og hjerte for forskellige smagsløg og præferencer. Vi sammensætter en menu af både nytænkende gastronomi og traditionelle retter, så vi er sikre på at mætte alle munde. Vi tager selvfølgelig særlige hensyn til allergener og særlige kost ønsker – Oplyses gerne i god tid.

Restauranten er meget fleksibel i størrelse og kan derfor tilpasses alt efter behov. På den måde kan du få den store fællesmiddag med masser af netværk og god stemning, men du kan også få den mere intime middagsoplevelse, hvor der er ro til at puste ud og fordybe sig i maden og samtalen.

Vores Restaurantchef har udplukket vine, der er nøje udvalgt til den middag der serveres til netop jeres arrangement. Men skulle du som kursusleder have lyst, så er du altid velkommen til komme og smage vores vine inden kurset, så du i samråd med vores kyndige tjenere kan skræddersy en herlig vinmenu. 

FEST

SKAB FESTLIGE MINDER VED FAABORG FJORD

Både i Restaurant Horseløkke og i Restaurant Vinoteket står vi klar til at hjælpe med at designe din næste fest og hotellet supplerer med dejlige værelser og spa til dine gæster. 

Hotel Faaborg Fjord kan danne rammen om både bryllup, fødselsdag, jubilæum og andre festlige begivenheder, hvor du gerne vil forkæle dine gæster med lokale fynske specialiteter i skønne rammer midt i den sydfynske natur.   

menu

menu